En hjälpreda i konsten att fylla i blanketter för privat- och kooperativt anställda arbetare

Arbetslöshet

Arbetslöshet

Senast uppdaterad 2019-09-19

Aktivitetsstöd under ett arbetsmarknadspolitiskt program

Alla som är inskrivna som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen kan delta i arbetsmarknadspolitiska program. Det finns ett stort antal sådana och syftet är att på olika sätt underlätta för de arbetssökande att få ett nytt arbete.

Arbetsförmedlingen har en A-Ö-lista på alla stöd och insatser, inklusive arbetsmarknadspolitiska program på sin webbsida.

I flera arbetsmarknadspolitiska program kan du få dagsersättning i form av aktivitetsstöd, utvecklingsersättning eller etableringsersättning från Försäkringskassan:

Arbetsförmedlingen informerar automatiskt Försäkringskassan om du går på något program. Du ansöker varje månad om ersättning hos Försäkringskassan. Du får ersättning för varje dag som du deltar i ditt program. Du kan även få ersättning om du är frånvarande av vissa anledningar, till exempel om du är sjuk och har sjukanmält dig till Arbetsförmedlingen första dagen eller om du vabbar.

Samtliga artiklar i detta område

<p>På Blankettguiden använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.</p> Jag godkänner