En hjälpreda i konsten att fylla i blanketter för privat- och kooperativt anställda arbetare

Sjukdom

Sjukdom

Senast uppdaterad 2020-06-26

Tillfälligt undantag från 180-dagarsprövningen i Rehabiliteringskedjan

Just nu ställs mycket av planerad vård in eller skjuts upp på grund av Covid-19. Detta påverkar 180-dagarsprövningen i bedömningsmodellen Rehabiliteringskedjan. Hittills har du kunnat få undantag från att få din arbetsförmåga prövad mot hela arbetsmarknaden (”normalt förekommande arbeten”) om det varit sannolikt att du efter planerad vård och/eller rehabilitering skulle kunna återgå i arbete hos din arbetsgivare. Försäkringskassan har därför i ett rättsligt ställningstagande beslutat att fram till den 31 oktober 2020 gäller att:

… personer som hamnar i detta läge ska kunna undantas från att prövas mot hela arbetsmarknaden efter dag 180. Försäkringskassan gör bedömningen att det under rådande omständigheter är oskäligt att göra prövningen mot hela arbetsmarknaden. Syftet är att människor inte ska hamna kläm med anledning av att vården inte kan erbjuda de insatser som behövs för att personen ska kunna återgå i arbete.

C-19

Samtliga artiklar i detta område

<p>På Blankettguiden använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.</p> Jag godkänner