En hjälpreda i konsten att fylla i blanketter för privat- och kooperativt anställda arbetare

Sjukdom

Sjukdom

Senast uppdaterad 2019-09-19

Ersättning från fackets medlemsförsäkringar

  • Alltför många medlemmar glömmer bort den olycksfallsförsäkring som i de flesta förbund ingår i medlemsavgiften. Försäkringen heter Medlemsolycksfall – Fritid och gäller för olycksfall på fritiden. I försäkringen finns olika ersättningar, från enkla kostnadsersättningar till ersättning för både medicinsk och ekonomisk invaliditet. Ta reda på vad som gäller i ditt förbund!

Det finns flera olika sätt att göra anmälan till Folksam om skador och försäkringsfall. Läs mer om detta, bland annat om webbanmälan, på www.folksam.se/skador/skadeanmalan. Du kan också ringa Folksam på telefon 0771-960 960.

  • Många LO-förbund har Sjuk- och efterlevandeförsäkringen som medlemsförsäkring. Den är ett frivilligt tillval som inte automatiskt ingår i medlemskapet. Om du har tecknat försäkringen, kan du ha rätt till ersättning vid långvarig sjukdom.

Samtliga artiklar i detta område

<p>På Blankettguiden använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.</p> Jag godkänner