En hjälpreda i konsten att fylla i blanketter för privat- och kooperativt anställda arbetare

Arbetsskada

Arbetsskada

Senast uppdaterad 2020-06-02

Ersättningar i korthet från Försäkringskassan

Försäkringskassan administrerar den lagstadgade arbetsskadeförsäkringen enligt socialförsäkringsbalken, SFB. Försäkringskassan prövar frågan om arbetsskada – alltså frågan om du varit utsatt för skadlig inverkan och samband mellan denna och arbetsoförmågan – först om du:

  • har en bestående arbetsoförmåga,
  • eller en arbetsoförmåga som bedöms vara i minst ett år framåt,
  • och om arbetsoförmågan medför att du gör en inkomstförlust på minst en femtondel (7 procent) i förhållande till din tidigare lön. Arbetsoförmågan och inkomstförlusten behöver inte vara lika stor hela tiden, dock minst en femtondel (1/15).

Påpeka gärna detta för din läkare. Om läkaren kan ge en prognos som sträcker sig ett år framåt i tiden kan arbetsskadeersättning prövas. Var dock medveten om att begäran om prövning av fall av detta slag möter motstånd från Försäkringskassan som gärna ifrågasätter prognosen och vill avböja.

Arbetsoförmågan borde vara möjlig att bedöma ett år framåt vid svåra personskador. Vid riktigt svåra olycksfallsskador kan Försäkringskassan – när det står klart att arbetsoförmågan blir omfattande och långvarig – själv aktualisera och tipsa den skadade om att ansöka om rätt till arbetsskadelivränta och då från första dagen. Du ska dock inte lita på att så sker.

Exempel då du kan ansöka om arbetsskadelivränta: Om du får sjukersättning/aktivitetsersättning (tidigare: sjukbidrag/förtidspension) helt eller delvis, eller om du måste byta till ett lägre betalt arbete, eller om behandlande läkare intygar att du kommer att vara sjuk i minst ett år framåt. Under den akuta sjuktiden efter en arbetsskada betalar Försäkringskassan alltså inte arbetsskadeersättning (läs: livränta) utan sjukpenning.

Samtliga artiklar i detta område

<p>På Blankettguiden använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.</p> Jag godkänner