En hjälpreda i konsten att fylla i blanketter för privat- och kooperativt anställda arbetare

Dödsfall

Dödsfall

Senast uppdaterad 2019-09-19

Fackets medlemsförsäkringar

Kompletterings-TGL

I ett flertal LO-förbund ingår en försäkring som heter Kompletterings-TGL i medlemsavgiften. Den förlänger TGL-/AGL-skyddet utöver efterskyddstiden.

Livförsäkring som medlemsförsäkring

De flesta förbund har någon form av livförsäkring som medlemsförsäkring. Det kan handla om en grupplivförsäkring som ingår i medlemskapet eller Sjuk- och efterlevandeförsäkringen som erbjuds som tillvalsförsäkring.

För att de efterlevande ska få ut ersättning, måste anmälan göras till Folksam. Det finns flera olika sätt att göra anmälan. Läs mer om detta, bland annat om webbanmälan, på www.folksam.se/anmal-skada.

Fackets hemförsäkring – vid dödsfall på resa

Oavsett om fackets hemförsäkring är obligatorisk eller frivillig, innehåller den ett reseskydd. Medlem och personer som ingår i hennes/hans hushåll är bland annat försäkrade vid dödsfall på resa. Hemförsäkringens reseskydd gäller under en resa som pågår i högst 45 dagar. Om du ska vara på resande fot längre, kontakta Folksam och teckna en förlängning av reseskyddet.

 

<p>På Blankettguiden använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.</p> Jag godkänner