En hjälpreda i konsten att fylla i blanketter för privat- och kooperativt anställda arbetare

Pension

Pension

Senast uppdaterad 2020-06-02

Flytt av pensionskapital

Flytt av pensionskapital är en annan möjlighet du har inom Avtalspension SAF-LO och Gemensam Tjänstepension GTP. Flytt innebär att du tar ut pensionspengarna från en tidigare vald förvaltare och flyttar dem till en annan.

Du får bara flytta till någon av de förvaltare som parterna kommit överens om. I samband med flytten kan du göra eller ta bort tillval av efterlevandeskydd.

Observera att det inte är gratis att utnyttja sin flytträtt. Fora och Pensionsvalet tar inte ut någon avgift, men det gör förvaltarna. Det skiljer mellan bolagen vad de debiterar för att du och dina pengar lämnar dem. Både Fora och Pensionsvalet har uppgifter om vad som gäller för de olika bolagen.

Om du vill utnyttja din flytträtt, gör du det lättast genom att logga in med e-legitimation på Foras avdelning Mina sidor. Om du inte kan eller vill göra flyttanmälan elektroniskt kan du självklart också beställa en flyttblankett från Fora (Avtalspension SAF-LO). För Gemensam Tjänstepension GTP behöver du en pappersblankett som du beställer från Pensionsvalet.  Blanketterna finns inte på pensionsadministratörernas webbplatser. Det beror på att pensionsadministratören framställer en individuell blankett för dig. Flyttblanketterna liknar de för omval, men vi visar inga bilder eftersom de som tas fram inte innehåller alla de möjliga förvaltarna utan endast de val som du själv gjort.

 

 

Viktigt! Tillfälligt flyttstopp på Fora till den 27 oktober 2020
Om du vill flytta din Avtalspension SAF-LO måste du vänta till den 27 oktober, eftersom Fora tillfälligt (27 maj – 26 oktober 2020) stoppat alla flyttar på grund av byte av affärssystem. Under tiden kan du läsa mer om kapitalflytt på www.fora.se/privat/din-tjanstepension/hantera-din-tjanstepension/valj-placering-for-dina-pengar/flytt-av-pensionskapital/

För Gemensam Tjänstepension GTP behöver du logga in med e-legitimation på https://m05-mg-local.idp.funktionstjanster.se/samlv2/idp/sign_in/879.

Det finns inga blanketter för kapitalflytt att ladda ned på pensionsadministratörernas webbplatser. Det beror på att pensionsadministratören framställer en individuell blankett eller en individuell onlinesida för dig. Flyttblanketterna och flyttformulären liknar de för omval, men vi visar inga bilder eftersom de som tas fram när du anmäler att du vill flytta pensionskapital inte innehåller alla de möjliga förvaltarna utan endast de val som du själv gjort.

KFO

Samtliga artiklar i detta område

<p>På Blankettguiden använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.</p> Jag godkänner