En hjälpreda i konsten att fylla i blanketter för privat- och kooperativt anställda arbetare

Pension

Pension

Senast uppdaterad 2020-05-28

Godkända förvaltare för din avtalspension

Avtalsparterna, alltså LO och Svenskt Näringsliv respektive LO och KFO, har kommit överens om en lista på godkända förvaltare för din avtalspension.

Syftet är att du och de andra försäkrade ska ha de bästa möjliga chanserna till en bra pension. Parterna ville ha finansiellt stabila försäkringsgivare som har försäkringsprodukter inom traditionell försäkring och fondförsäkring med låga kostnader (avgifter och andra kostnader som belastar försäkringen) och möjlighet till en hög avkastning.

Bara ett begränsat antal förvaltare är valbara. Nyval, omval och flytt av pensionskapital får bara göras till en av de förvaltare som parterna valt ut som valbara. Dessa är de förvaltare som gäller för Avtalspension SAF-LO:

Traditionell pensionsförsäkring

Fondförsäkring

Alecta

AMF

AMF

Danica Pension

Folksam Liv

Folksam-LO Pension

SEB

Handelsbanken Liv

Länsförsäkringar Fondliv

Movestic Liv & Pension

Nordea Liv & Pension

SEB

SPP

Swedbank Försäkring

 

Bara ett begränsat antal förvaltare är valbara även inom GTP. Nyval, omval och flytt av pensionskapital får bara göras till en av de förvaltare som parterna valt ut som valbara. Dessa är de förvaltare som gäller för Gemensam Tjänstepension GTP.

KFO

Traditionell pensionsförsäkring

Fondförsäkring

Folksam Liv

Folksam-LO Pension

KPA Pension

Danica Pension

Swedbank Försäkring

Samtliga artiklar i detta område

<p>På Blankettguiden använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.</p> Jag godkänner