En hjälpreda i konsten att fylla i blanketter för privat- och kooperativt anställda arbetare

Inte bara pappersblanketter

För att du som försäkringsinformatör ska vara välinformerad visar vi också några blanketter som bara är till för läkare, men som kan vara bra för både dig och din arbetskamrat att ha sett. Annars är Blankettguiden inriktad på de blanketter/formulär som är aktuella när en medlem ska göra en anmälan/ansökan i ett försäkrings- eller pensionsärende.

Vid sidan av de traditionella blanketterna – ifyllningsbara online eller inte – finns numera också flera webbaserade alternativ för ansökan och anmälan. Ett bra exempel är AFA Försäkrings webbanmälningsfunktion som du når direkt från startsidan på www.afaforsakring.se. Just för avtalsförsäkringarna vill vi definitivt uppmana dig att använda webbanmälan och inte pappersblankett.

Även Försäkringskassan har motsvarande tjänst på www.forsakringskassan.se som heter ”Mina sidor” och där inloggningen sker med e-legitimation. Där går det att både anmäla och följa ett pågående ärende och numera kan man uträtta de flesta typer av ärenden på ”Mina sidor”.

Pensionsmyndigheten har på www.pensionsmyndigheten.se en avdelning som heter ”Mina sidor” samt, i samarbete med de stora pensionsbolagen, webbportalen www.minpension.se. För båda krävs e-legitimation för att logga in. Även Arbetsförmedlingens tjänster är numera digitaliserade och du kan skapa ett konto (med e-legitimation eller med användarnamn och lösenord) på www.arbetsformedlingen.se för att hantera ditt jobbsökande och andra ärenden online.

<p>På Blankettguiden använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.</p> Jag godkänner